Fri inspiration. Smukke ting. Mor-tanker. Karriereliv.
Lommefilosofi. Navlepilleri. Lette hverdagsløsninger. Og alt muligt andet i mine
(og måske dine) stiletter. Veldesignet og med et tvetydigt glimt i øjet.


Makeover: Her er de så…


foto: Bjarni B. Jacobsen

… de glade værelsesejere: Rafaella (5 år) og Balthazar (1 år) og deres nye, veldesignede værelse!

Som lovet får du her en lille reportage fra ferm LIVING & Designermors store makeover-konkurrence, hvor familien Höder var de heldigt udvalgte. Trine Andersen, undertegnede og tilhørende gemaler rykkede for nyligt ind i familiens lejlighed med favnen fuld af produkter fra ferm LIVING, DIY-idéer og fastmonterede arbejdshandsker. Forhåbentlig kan du her finde inspiration og mod til at prøve selv. God fornøjelse.

Du kan desuden se eksempler på “før-fotos” af værelset nederst i dette blogindlæg.

 


Den gamle hvælving ligger i enden af værelset, som grænser op til familiens stue. Her er lavet et pladsvenligt skrive- og legebord. Bordet hænger lavt, så man kan stå eller sidde og fordybe sig. Står døren åben ind mod stuen, er børnene stadig tæt på de voksne – og det er derfor lidt nemmere at være ”alene” på værelset. Over bordet er lavet en kollagevæg af print og detaljer. Rammerne er lavet af dekorationstape, som er klistret direkte på væggen. Lampen er hjemmelavet af en gren fra haven tilsat farvet stofledning med fatning og pære.

 

Her er midtpunkt for dekorationen den rå væg i blålige nuancer. En spraymalet gren fungerer som hylde, hvor dyr, dukker og tøsepynt får plads over Rafaellas seng. Fra grenen er små dekoprikker spredt ud over væggen og hen til vinduet. Derved bindes den rå væg og den fine, hvide væg sammen i et legesygt udtryk. Børnenes trækommode er bevaret og sat sammen med fotohylder, bøger og en lynpimpet rislampe med pink dekorationstape.

 

I denne side har Balthazar sit primære domæne. Her er hans seng, pusleplads og en masse skønne dyr. På væggen er sat grønligt tapet og en lille natlampe i træ. Sengen er tilsat varme med tekstiler og masser af puder. Puslepladsen dekoreres af familiens fine børneillustration i en ramme tilsat flagkæde og en farverig slange.

 

Kuffert med legetøj, den søde elefant-sækkestol og kommode med tapet udgør en lille hyggekrog. Ovenfor er familiens sølvfarvede elg sat på væggen. De gamle varmerør langs vinduerne har fået et par striber pink dekorationstape for at dresse den hvide flade lidt op. I vindueskarmen er plads til sjove dyr og personligt gear. For at indramme og afslutte på barnlig vis, er opsat hjemmelavede vimpler af tapetrester og rød snor.

 

Her ses eksempler på før-fotos og lidt om familiens udfordringer:

Familien har haft flere udfordringer med indretningen af værelset. Dels fordi de netop er flyttet ind i en fredet ejendom med spændende udfordringer – og midt i flytterodet blev ramt af uheld og uventet sygdom. Værelset var derfor kun påbegyndt, uoverskueligt og svært at gøre legevenligt for børnene.

Dernæst repræsenterer værelset et deleværelse mellem to børn (endda af forskellige køn og alderstrin). Én med passion for pink ballerinatema og én med ønsket om racerbaner og flyvemaskiner. Missionen var desuden at forene fru Saschas kærlighed for pastelfarver og en rød tråd gennem rummet med farmands cirkustema i neon. Rummet skulle gøre plads til hyggelig sovetid, legetid og en lyst til at være på værelse (både med og uden de voksnes indblanding).

Samlet set endte værelset med at virke indbydende, varmt og velfungerende. Den glade Sascha har netop skrevet en sød opfølgende mail med følgende citat: 

”Vi har de lykkeligste børn, der nu elsker at lege på deres værelse – også uden os!”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Over to you – du skal ikke være bange for at forsøge dig.

Der findes gode og personlige løsninger, som ikke nødvendigvis er vanvittigt dyre. Har du brug for en konkret guide/tjekliste får du selv går i krig? Så tjek også dette fine gæsteblogindlæg fra en dygtig, personlig indretter og stylist.

 

/Lene

 

 

Pssst: Vidste du at de fine, orange folieprikker faktisk bliver en del af ferm LIVINGs kommende kollektion i 2013? De får i øvrigt fornemt selskab af sommerfugle, stjerne, dråber og trekanter i samme materiale…


 

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>